Preschimbare permis auto in Craiova

0
Preschimbare permis auto in Craiova, despre cum platesti taxa pentru permis auto si mai ales despre cum faci o programare online. Asadar, daca iti expira permisul de conducere, sau mai rau, l-ai pierdut, in acest articol ai procedura detaliata si mai ales lista de acte necesare pentru preschimbarea de permis auto.

Un permis auto este necesar a fi schimbat in situatia in care isi pierde (expira) termenul de valabilitate. Mai poate fi preschimbat in cazul in care numele posesorului este schimbat, in cazul pierderii, deteriorarii iremediabile sau furtului. In situatia ultimilor cazuri enuntate, dar inainte de expirarea termenului de valabilitate, se poate elibera un duplicat.

Permisul auto sau cunoscutul carnet de sofer, este un act extrem de important al fiecarui sofer, caruia ii trebuie acordata atentie. Intotdeauna lipsa lui poate provoca amenzi destul de mari si care nu pot fi evitate. Tu ti-ai verificat valabilitatea permisului auto si doresti sa faci preschimbare permis auto in Craiova?

Acte necesare schimbare permis expirat

Cerere schimbare permis 
– se completeaza in format electronic la ghiseul institutiei de catre reprezentantul institutiei si va fi doar  o semnatura electronica; 

Buletin sau carte de identitate titular 
- se prezinta in original si o copie, pentru ca aceasta va ramane la autoritati, dupa ce vor constata ca cele doua corespund si din care rezulta ca acesta are domiciliul sau resedinta in România;

Dovada plata taxa permis de conducere 
– consta in suma de 89 lei, care poate fi platita online, sau la orice oficiu CEC Bank;

Permisul de conducere 
- act care se prezinta in original;

Fisa medicala dedicata schimbare permis auto 
– document emis de o unitate medicala autorizata, in original, din care sa rezulte ca titularul este apt din punct de vedere medical sa conduca autovehicule din categoria pentru care solicita eliberare permis de conducere; 

La schimbarea permisului pentru ca a expirat termenul de valabilitate, va trebui predat vechiul permis care se inlocuieste. In caz ca nu-l mai detii, va trebui sa prezinti dovada pierderii acestuia, respectiv un act care atesta faptul ca deja ai declarat pierderea documentului. Trebuie cunoscut faptul ca procedura de preschimbare permis in cazul pierderii nu prelungeste valabilitatea actului daca solicitantul nu aduce si un document medical in acest sens.

Preschimbare permis auto in Craiova

Este bine de stiut ca poti face o preschimbare permis cu mai multe zile inainte de momentul in care expira actualul tau permis de conducere. Acceseaza DRPCIV si selecteaza optiunea preschimbare permis romanesc, urmand sa completezi campurile existente, iar in final sa creezi o programare.
Este important de mentionat ca programarea online pentru schimbarea permisului se respecta intocmai, iar orice intarziere va duce la pierderea programarii. 

Ia in considerare faptul, cand faci programarea online, ca ti-ai programat timpul sa rezolvi cu fisa medicala intretimp. Fotografia pentru preschimbare permis se face la ghiseul la care se depun actele, iar poza respectiva va ramane pe permisul de conducere pana cand acesta expira.

Asa cum s-a specificat, taxa poate fi platita si online, pe ghiseul.ro sau pe site-ul Direcției regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, iar pentru tranzacţiile efectuate, dovada platii nu este necesara. Trebuie avut in vedere ca aceasta taxa pentru permis auto nu mai poate fi achitata in numerar la ghiseu, o data cu depunerea documentelor, aspect precizat pe site-ul DRPCIV. Adresa la care trebuie sa te prezinti pentru cele afisate mai sus, este Strada Amaradia 93-95 in Craiova.

Eliberare permis de conducere

Deoarece totul este o procedura inca clasica, dupa depunerea tuturor actelor necesare, noul permis auto va fi trimis prin serviciul Posta Romana la adresa specificata in actele depuse. 

Preschimbare permis auto in Craiova

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Anunturi Craiova incurajeaza pe fiecare sa posteze un comentariu.
Nu se accepta cuvinte obscene sau adresari jignitoare catre vreun utilizator, sau chiar administratorului acestui blog.
Anunturi Craiova isi rezerva dreptul de a sterge oricand un comentariu cu un caracter deranjant.

Trimiteți un comentariu (0)
Catre sus