Data exacta a infiintarii orasului Craiova

0
Data exacta a infiintarii orasului Craiova nu este cunoscuta cu precizie, dar se estimeaza ca acesta a avut loc in jurul anilor 1385-1395.  In primii ani, Craiova a fost o asezare mica, dar a crescut rapid in timp, devenind un important centru administrativ, cultural si economic al Olteniei.

Orasul Craiova a fost infiintat de catre voievodul Mircea cel Batran, un important domnitor al Tarii Romanesti, in secolul al XIV-lea.  Mircea cel Batran a fost un lider militar si politic remarcabil, care a jucat un rol important in consolidarea statului romanesc si in lupta impotriva expansiunii otomane in regiunea Balcanilor.

Initial, orasul a fost organizat in jurul unei cetati fortificate, care a avut un rol de aparare impotriva amenintarilor externe.  O parte din structura cetatii originale a supravietuit si poate fi vazuta si astazi sub forma unor ruine arheologice.

De-a lungul istoriei sale, orasul Craiova a fost locul unor evenimente semnificative si a avut o dezvoltare continua.  A devenit resedinta judetului Dolj si a fost un important centru al agriculturii, industriei si comertului.  De asemenea, Craiova este renumita pentru bogatia sa culturala si pentru institutiile de invatamant superior, cum ar fi Universitatea din Craiova.

In timp, orasul s-a dezvoltat si a devenit un important centru administrativ, cultural si economic al regiunii Oltenia, jucand un rol semnificativ in istoria Romaniei. Astazi, Craiova este al saselea oras ca marime din Romania si un important pol economic si cultural al tarii.

Data exacta a infiintarii orasului Craiova

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Anunturi Craiova incurajeaza pe fiecare sa posteze un comentariu.
Nu se accepta cuvinte obscene sau adresari jignitoare catre vreun utilizator, sau chiar administratorului acestui blog.
Anunturi Craiova isi rezerva dreptul de a sterge oricand un comentariu cu un caracter deranjant.

Trimiteți un comentariu (0)
Catre sus