Incalzirea motorului inainte de a conduce

0
Incalzirea motorului inainte de a conduce, stiind ca motorul masinii nu trebuie incalzit inainte de a pleca la drum. Desi multi soferi au crescut cu ideea ca incalzirea motorului este esentiala, aceasta practica nu mai este necesara in cazul masinilor moderne. 

Incalzirea motorului inainte de a conduce este un subiect controversat in industria auto. In trecut, se recomanda incalzirea motorului pentru a imbunatati performanta si durabilitatea acestuia. Cu toate acestea, tehnologia moderna a motoarelor a evoluat, iar majoritatea autovehiculelor de astazi au sisteme de gestionare a motorului care permit pornirea si conducerea imediata.

Incalzirea motorului inainte de a conduce


In general, incalzirea motorului inainte de a conduce nu mai este necesara, decat in anumite situatii specifice. De exemplu, in conditii extrem de reci, incalzirea motorului pentru cateva minute poate ajuta la reducerea uzurii si a consumului de combustibil. Totusi, majoritatea producatorilor de automobile recomanda pornirea motorului si conducerea moderata imediat dupa pornire, chiar si in conditii de temperatura scazuta.

Schimbarea tehnologiei
In trecut, autoturismele aveau carburatoare, iar incalzirea motorului era importanta pentru a asigura o combinatie optima de aer si combustibil. Cu toate acestea, motoarele moderne folosesc sisteme de injectie directa, care ajusteaza automat proportiile de aer si combustibil. Prin urmare, incalzirea motorului nu mai este necesara.

Consumul de combustibil
Intr-un studiu realizat la temperaturi de -18 grade Celsius, s-a constatat ca o masina care stationeaza pentru a-si incalzi motorul consuma mult mai mult combustibil decat una care porneste imediat. Incalzirea motorului timp de 5 sau 10 minute poate creste consumul de carburant intre 7% si 19%.

De final

In concluzie, nu mai este necesar sa incalziti motorul inainte de a pleca la drum. Porniti masina si bucurati-va de economii si de o functionare eficienta a motorului! Cu toate acestea, este intotdeauna bine sa va informati cu privire la specificatiile si recomandarile producatorului pentru vehiculul detinut.
Incalzirea motorului inainte de a conduce
Cuvinte Cheie

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Anunturi Craiova incurajeaza pe fiecare sa posteze un comentariu.
Nu se accepta cuvinte obscene sau adresari jignitoare catre vreun utilizator, sau chiar administratorului acestui blog.
Anunturi Craiova isi rezerva dreptul de a sterge oricand un comentariu cu un caracter deranjant.

Trimiteți un comentariu (0)
Catre sus