Toamna si Gradina Botanica din Craiova

0
Toamna si Gradina Botanica din Craiova s-a asezat, iar peisajele descoperite in aceasta perioada sunt afisate prin culori de o frumusete unica. Gradina Botanica „Alexandru Buia“ a fost înfiintata din initiativa si sub stricta indrumarea a prof. dr. univ. Alexandru Buia in anul 1952. 

Este situata in zona de sud-vest a orasului Craiova, se intinde pe o suprafata de aproximativ 12,8 ha si a fost creata sub titulatura de institutie stiintifica, didactica si educativa.

Toamna si Gradina Botanica din Craiova

Peisajele sunt splendide, dovada constand in cei care sunt pasionati de fotografie si care zabovesc minute in sir pentru a prinde pe pelicula frumusetile naturii create. Imaginile postate in articol, nu doresc altceva decat sa convinga si sa invite pe cati mai multi craioveni si vizitatori ai orasului pentru a admira minunatele zone. 

Chiar daca verdele ierbii si nuantele florilor nu sunt asa cum se prezinta de obicei pe perioada de vara, culorile toamnei aduc o liniste interioara in sufletul celor ce pasesc pe aleele gradinii. Aspectul decorativ al pomilor existenti pe marginile aleilor, fac ca acest loc sa devina unic. Cei care doresc putina liniste, au ceva timp liber la dispozitie si bineinteles doresc sa inspire un aer mai putin poluat, pot face o deplasare in incinta si cu siguranta nu vor regreta.

Existenta locului, alaturi de noua panorama a lacului si prin prezenta lebedelor si a ratelor salbatice, nu fac altceva decat sa aduca o nota de puritate a intregului peisaj. Prezentarea in amanunt a Gradinei Botanice „Alexandru Buia”, poate fi descoperita pe site-ul Universitatii din Craiova. Doar ca realitatea de la fata locului, este mult mai bine prezentata prin tot ce este inclus in diferitele sectoare de vizitat.
Toamna si Gradina Botanica din Craiova
Flori Gradina Botanica din Craiova
Peisaj Gradina Botanica
Lacul din Gradina Botanica
Lebede Craiova
Rate salbatice Craiova
traseu gradina botanica

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Anunturi Craiova incurajeaza pe fiecare sa posteze un comentariu.
Nu se accepta cuvinte obscene sau adresari jignitoare catre vreun utilizator, sau chiar administratorului acestui blog.
Anunturi Craiova isi rezerva dreptul de a sterge oricand un comentariu cu un caracter deranjant.

Trimiteți un comentariu (0)
Catre sus